Početna Elektronika
Elektronika


Protutučne rakete

Elektronika obuhvaća projektiranje, razvoj, proizvonju i testiranje elektroničkih sklopova i uređaja. Razvoj postupaka i programske podrške za proizvodnju, praćenje proizvodnje i održavanje. 1996. godine smo razvili i proizveli 7000 sklopova u SMT tehnologiji za protutučne rakete. Dunja elektronika d.o.o. je jedini proizvođać ovakvih sklopova u Hrvatskoj i u širem području jugoistočne Europe.

Sklop za protutučne rakete

 

Proizvod je orignalni design naše tvrtke i zadovoljava najstrože kriterije postavljene od proizvođača raketa. Svi proizvedeni sklopovi su 100% testirani na automatiziranim uređajima za testiranje i kontrolu kvalitete kroz automatizirane procedure upravljane računalom.

Računalom upravljivi tester

 

 

Proizvodnja SMT elektroničkih sklopova za protutučne rakete

Zahtjevi za elektronički sklop koji se ugrađuje u protutučne rakete su: samostalno napajanje nakon starta rakete, male dimenzije, kružni oblik pločice, izdržljivost na temperaturu, vibracije, udarce, elektrostatički potencijal, serijska proizvodnja s čvrstim ritmom isporuke, velika pouzdanost i mala cijena. S ponosom možemo reći da smo napravili takav proizvod. Nakon nekoliko prototipova, testiranja i redifiniranja problema napravljena je nulta serija od 1000 komada. Usvojena je tehnologija za proizvodnju tiskanih pločica, SMT lemljenje na tankim i savitljivim vitroplast pločicama od 0.4mm, izrezivanje kružnih oblika, zalijevanje u zaštitne plastike te praćenje kvalitete i uređaji za testiranje (programi u C jeziku). Neke tehnologije smo morali usvojiti da bi postigli nisku cijenu. Godinama smo dalje usavršavali proizvodnju i kontrolu kvalitete. Razvili smo novu generaciju uređaja za testiranje i prikupljanje podataka tijekom proizvodnje. Uveli smo BAR kod za jedinstveno označavanje svakog proizvoda i praćenje kontrole u procesu proizvodnje. Svaki proizvod dobiva prilikom isporuke potvrdu s rezultatima ispitivanja. Slijedečih godina smo povečali produktivnost, smanjili cijenu i povećali kvalitetu. Taj trend je nastavljen i tijekom zadnjih godina. Tijekom 8 godina proizveli smo više od 32400 komade elektronike. Sav software za praćenje proizvodnje i kvalitete je napravljen u Dunja elektronika d.o.o.

 


 

Online korisnici

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 online